Detox – Hvordan du renser og avgifter kroppen naturlig

Detox har nærmest blitt en trend, og veldig mange forbinder ordet detox med å gå ned i vekt. Uttrykket Detox diett har derfor blitt kjent hos mange, men detox er mer enn bare vektreduksjon. Det finnes utallige artikler skrevet om detox, og mange skriver til og med at det er farlig og unødvendig, og du kan lure på om du trenger å detoxe kroppen din. Husk på dette: Kroppen er designet for å detoxe naturlig og har sitt eget ekstraordinære interne avgiftingssystem, så en gyllen regel kan være å holde seg unna de mest ekstreme detox kurene, og heller supplere kroppen med naturlige matkilder som kan hjelpe til i avgiftningsprosessen.

Kroppen vår får i seg forskjellige giftstoffer over tid, enten fra maten du spiser, vannet du drikker fra springen, fra skjønnhets- og personlig pleieprodukter og/eller fra miljøet vi oppholder oss i. Siden organene i kroppen vår arbeider sammen for å eliminere disse giftstoffene som «hoper» seg opp i kroppen, er det viktig at de er sunne og i orden. Lever, nyrer, kolon (tykktarmen), lunger, hud og lymfesystemet er spesielt nyttige og viktige når det gjelder å rense kroppen. Når vi får en usunn opphopning av giftstoffer i kroppen vår, går det utover kroppens tilstand og det kan forårsake fysiske og psykiske helseproblemer.

Ved å inkludere mat som naturlig renser kroppen, i tillegg til en sunn og god livsstil, vil det være med på å rense og avgifte kroppen på en trygg og naturlig måte.

Naturlig frukt-detox

Frukt inneholder mye saft og er gode på å hjelpe kroppen med å vaske ut giftstoffer. De er også veldig lett å fordøye og full av næringsstoffer, en ekstra bonus i detox-prosessen. Spesielt kan frukt som appelsiner, grapefrukt, sitroner og lime være veldig bra. Spesielt sitronsaft hjelper leveren i sine renseprosesser. Prøv å starte hver morgen med et varmt glass sitronvann. Ananas, eple, avokado, blåbær, tranebær, jordbær og vannmelon er også eksempler på frukt som kan hjelpe kroppen å detoxe og spyle ut giftstoffer.

Naturlig grønn detox

Grønnsaker og spesielt grønne planter vil bidra til å gi en klorofyll-boost til fordøyelseskanalen og er veldig rensende for systemet ditt. Andre matvarer som: Løk, gulrøtter, artisjokker, asparges, brokkoli, kål, blomkål, beter, gurkemeie og oregano er også gode for å hjelpe til i detox-prosessen. Det er viktig å legge til rå grønnsaker i kostholdet, da fordøyelsesenzymer er svært fordelaktige i den naturlige rense-prosessen.

Naturlig supermat detox

Utenom våre vanlige og lett tilgjengelige matvarer som vi kjøper i butikken, finnes det andre såkalte supermatvarer, som er pulveriserte matplanter som inneholder en stor konsentrasjon av viktige næringsstoffer og gunstige plantestoffer. Det finnes mange å velge mellom her også, og stort sett får du tak i disse som separate produkter enten på helsekost eller i nettbutikker. I Rå Kolonial har vi satt sammen en blanding av fire supermat ingredienser for å gjøre det enkelt for deg å hjelpe kroppen med en naturlig detox. Vår økologiske pulverblanding mikses enkelt inn i yoghurten, i juicen eller i grønnsaks- og fruktsmoothien.

detox

Prøv vårt økologiske detox produkt!

Detox smoothie oppskrifter