Hva er maca og hvordan virker maca på kroppen?

Maca kommer fra maca roten som vokser i Andesfjellene på over 4000 meters høyde. Roten har vært høyt ansett i århundrer som en mirakelrot, så det er ingen overraskelse at maca har blitt et viktig tillegg og en «må ha» ingrediens i f.eks morgensmoothien, frokostblandingen, i juice eller i yoghurten.

Selv om maca er en del av brokkoli, reddik og brønnkarse familien, og til og med ser ut som en veldig robust reddik, har den en litt annen smak. Smaken er jordnær og nøttaktig, noe som gjør den til en perfekt ingrediens. Maca har lite kalorier – f.eks så har en teskje bare 10 kalorier.

Til nå er det ingen kjente bivirkninger ved bruk av roten. Det anbefales at du holder deg til anbefalt dose. Hvis du tar høye doser, er det viktig å sørge for at du får i deg mye vann. Maca i høye doser kan noen ganger føre til tretthet på grunn av dehydrering og forhøyede kaliumnivåer. Høye doser anses å ha en avslappende effekt på hjertet, i stedet for en spenningsskapende effekt som koffein. Høye doser kan også øke fertiliteten hos menn og kvinner og kan forstyrre noen former for prevensjon, selv om forskerne ikke er sikre på dette. Maca kan også forårsake hyppigere menstruasjon hos noen kvinner.

Roten inneholder over 55 gunstige og naturlige fytokjemikalier (plantekjemikalier). Disse kjemikaliene spiller viktige roller i kroppens hormonelle helse, inkludert påvirkning av skjoldbruskkjertelen, immunforsvaret, reproduksjonssystemet og hjernen.

Helse og bruk av maca

Bare en teskje i smoothien en eller to ganger om dagen kan ha en positiv virkning på helsen din. Man skal være forsiktig med å påstå hva maca pulver har av positiv effekt på kroppen, og her i Norge er det strenge regler for hva man har lov til å si. Se derfor ikke på dette som påstander, men som en liste med kjente fordeler som både er forsket på og som folk selv har rapportert om i lang tid. Her er bare noen av det som listes opp som fordeler:

Energi: De fleste føler at både humør og energinivået løftes.

Sexlyst: Maca har vist seg å ikke bare øke den mannlige kjønnsdriften, men også produksjonen av sæd.

Fruktbarhet: Maca kan være med på å øke fruktbarheten hos både menn og kvinner.

Migrene: Hvis du lider av migrene hodepine, vil du kanskje prøve maca. Fordi de fleste migrener er relatert til ubalanse i hormonnivåer, eller svingende hormonnivåer. Maca kan være med på å utjevne disse nivåene. Maca skaper ikke hormoner i kroppen – det hjelper bare kroppen til å produsere dem mer konsekvent og effektivt. Det bidrar til å balansere kroppens produksjon av østrogen og progesteron. Maca hjelper også med å gjenopprette balansen til hypothalamus og hypofysen – kroppens hovedkjertelsystem.

Minne: Maca kan forbedre minnet, og gjøre oss mer våkne og oppmerksomme.

Sår: Maca kan øke effekten på sirkulasjonssystemet og derfor få sår til å gro fortere.

Vitaminer: Roten inneholder 55 fytokjemikalier, inkludert vitaminer B1, B2, (B12 i små mengder), C-vitamin og sink. Det har også aminosyrer, kalsium og fosfor.

Mot immunforsvar og stress

Immun Booster: Maca inneholder 22 fettsyrer og fungerer både som et fungicid og som et lokalt antiseptisk middel. Dette sammen med det naturlige vitamin C og sink innholdet, antas å hjelpe til med helhetlig forbedring av immunforsvaret.

Stress: For personer med binyrestress fra arbeid, sykdom eller f.eks mosjon, kan maca redusere effekten av kortisol på binyrene og andre organer. Idrettsutøvere, toppledere og alle med et aktivt liv vil sette pris på hvordan maca og maca pulver hjelper til med å løse de ødeleggende handlingene av mental, følelsesmessig og fysisk stress på kroppen. Maca kan bidra til å senke høyt blodtrykk og hvordan kroppen forbrenner og bruker mat.

Skjoldbruskkjertel: Skjoldbruskkjertelen regulerer hastigheten der kroppen produserer energi fra næringsstoffer. Maca inneholder et alkaloidekstrakt som aktiverer kroppens naturlige kalsitoninhormoner, som regulerer metabolismen av kalsium (Ca) og fosfor (P) i blodet. Hormonet utskilles av skjoldbrusk og parathyroid.

Bukspyttkjertel: Maca kan også øke arbeidet i bukspyttkjertelen din ved at blodsukkernivået holdes jevnt.

Kilde: www.healthysmoothiehq.com

Prøv vårt økologiske maca pulver

maca

KAMPANJEPRIS 199,-